RotoRaptor nieuwsbrief

Klik hier om de RotoRaptor nieuwsbrief te downloaden.


30-9-2011: Flexi-Batch Micro hoofdattractie op ‘Open dag’ Matcon Australië!

Matcon Pacific heeft eind september haar eerste “open dag” ooit gehouden in hun Guildford West vestiging te Sydney. Hier werden onder meer hun nieuwste oplossingen m.b.t. “Lean Manufacturing” gepresenteerd middels presentaties en live demonstraties. Uiteraard kon de Flexi-Batch Micro van Arotech hier niet ontbreken. Onze doseerinstallatie bleek zelfs de topattractie van dit goedbezochte evenement te zijn.

http://www.matconibc.com/news/2011/opendayAU.aspx


14-6-2011: Flexi-Batch Micro in interview Charles Lee (Algemeen Directeur Matcon) EuroBulkSystems.

In het tweemaandelijks uitgegeven blad, “EuroBulkSystems, the European journal for in-plant handling and processing of powders, granulates, pastes and liquids” is in de editie, maart/april 2011, een interview verschenen met de algemeen directeur van het bedrijf Matcon. In dit interview krijgt u een impressie van Matcon. Matcon is een bedrijf waarmee Arotech een vergaand samenwerkingsverband heeft middels de doseerinstallatie. In dit artikel wordt gerefereerd naar de Flexi-Batch Micro/Micro dosering middels tekst en een afbeelding.

Download het intervieuw: http://www.matconibc.com/articles/EBSInterview.pdf


09-03-2011: Tweede Flexi-Batch Micro voor specerijhandel Freddy Hirsh (Zuid Afrika)

Na de installatie van de allereerste Flexi-Batch Micro in april 2010 bij specerijhandel “Freddy Hirsch” in Zuid-Afrika is er na zeer positieve resultaten in maart 2011 een tweede Flexi-Batch Micro in bedrijf genomen.


22-09-2010 | Flexi Batch Micro in bijlage Limburg onderneemt

Gisteren is bij dagblad de Limburger de maandelijkse uitgave van “Limburg onderneemt” verschenen. Hierin is voor de tweede maal aandacht besteed aan de doseermachine Volg onderstaande link voor het artikel .

http://www.limburgonderneemt.nl/nieuws/?catID=3&newsID=4482


23-06-2010 | CocaCola kiest voor Flexi Batch Micro

Trots zijn we om te kunnen vermelden dat een Flexibatch doseerinstallatie aan het einde van het jaar zijn weg zal vinden naar een van de productie plants van Coca Cola in Azië. Na een lange reeks test sessies is de juiste configuratie voor de machine samengesteld. Naast de Flexi Batch Micro zal het systeem uitgevoerd worden met een 30 tal uitwisselbare fusten die in een bijgeleverd storage rack opgehangen kunnen worden. Elke silo zal voorzien zijn van het ” Easy Clean system” waardoor de fusten eenvoudig en grondig gereinigd kunnen worden.


02-03-2010 | Flexi Batch /RotoRaptor “innoveert verder”

Om de reinigbaarheid van de fusten van de Flexi Batch Micro te vergroten is het vanaf nu ook mogelijk te kiezen voor het “quick release” roerwerksysteem.
Met deze noviteit wordt het mogelijk om letterlijk in een handomdraai het gehele roerwerk inclusief de doseerschroef uit de fust te verwijderen waardoor alle delen grondig gereinigd kunnen worden.


19-02-2010 | Flexi Batch micro

Na de verregaande samenwerking met Matcon is 19 februari jl. een eerste “Flexi batch micro” richting Engeland verstuurd. De Installatie zal in Engeland verder voorzien worden van “Allen Bradley”besturing en veiligheids afscherming. Tevens zal hier ook het door Arotech geleverde “storage Rack” toegevoegd worden die plaats bied aan een 20 tal 60 Ltr. grondstof -fusten. Een Vacuüm liftsysteem zal zorg dragen voor een ergonomische belading en verwisseling van de 60 Ltr. fusten .

Na uitgebreide testen zal deze installatie worden verscheept naar de klant waar hij medio mei in bedrijf gesteld dient te worden.


01-10-2009

Arotech is verheugt mede te delen dat vanaf 01-10-2009 Matcon en Arotech een verregaande samenwerking zijn aangegaan m.b.t. de doseerinstallatie.
RotoRaptor zal wereldwijd gedistribueerd worden onder de handelsnaam “Flexi-Batch Micro. Volg bijgevoegde link en lees het complete nieuwsartikel. http://www.matconibc.com/news/2009/flexibatchmicro.aspx
Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Matcon via de website www.matconibc.com.
05-03-2009 RotoRaptor junior demo op solids Antwerpen 24-25 maart 2009

Tijdens de Solids beurs in Antwerpen zal de RotoRaptor junior gedemonstreerd worden op de Stand van Matcon NR.3006.

http://www.easyfairs.com/NL/show-498/solids-antwerpen-2009-antwerpen-belgi%c3%ab-industrie-2009-march/description.aspx

Zie pdf plattegrond: http://www.easyfairs.com/shows/498/Grondplan%202009%20Antwerpen.pdf

Deze testunit maakt het mogelijk om bijv. op locatie testen en demo`s te geven op het gebied van doseringen.

RotoRaptor Junior


20-08-2008 Op zoek naar de “Koning” onder de doseerinstallaties bezoek de site van de RotoRex www.RotoRex.nl

Klik hier om naar de website van de RotoRex te gaan.


ROTOraptor in bijlage Limburg onderneemt | 23-04-2008

Gisteren is bij dagblad de Limburger de maandelijkse uitgave van “Limburg onderneemt” verschenen.
Volg onderstaande link voor het artikel geplaatst op pagina 25 van het magazine.
http://www.limburgonderneemt.nl/nieuws/Default.asp?catID=3&newsid=2012

Succesvolle introductie ROTOraptor op de bakkerijdagen | 05-03-2008

Afgelopen weekend was de marktintroductie van de ROTOraptor op de bakkerijdagen een feit.

Naast de reeds enkele jaren bestaande industriële versie van de gepatenteerde doseer machine is afgelopen weekend op de “Bakkerijdagen”  de ROTOraptor gepresenteerd.

Dit kleinere broertje is een logische doorontwikkeling van het bewezen concept van de machine, welke tot stand s gekomen na diverse gesprekken met innovatieve bakkers. De ROTOraptor is een compacte toegankelijke  machine die gezien mag worden. Bij deze machine zijn de silo`s in kunststof uitgevoerd wat er voor zorgt dat deze eenvoudig af te nemen zijn voor te reinigen. Tevens is in de besturing van de basisversie “ track and tracing”  van elke handeling meegenomen, ook U kunt zo voldoen aan de traceerbaarheid van alle gebruikte grondstoffen.

Uiteraard is de nauwkeurigheid van de machine niet gewijzigd,   2 gram   nauwkeurigheid is bij gebruik van de standaardschroeven haalbaar.


Arotech uit Swalmen komt met een beproefde klein componenten-doseerinstallatie op de markt, de RotoRaptor. Deze installatie is door Arotech geheel zelf ontwikkeld.

"Bij veel bedrijven gebeurt het afwegen en samenstellen met een handweegschaal", legt Noud Rovers van Arotech uit. "Een foutgevoelig, tijdrovend en
ongezond werk. Tevens treedt per 1 januari 2005 de Europese regelgeving omtrent de traceerbaarheid van voedsel in werking. Hierin is vastgelegd dat van elk product niet alleen de samenstelling bekend moet zijn, maar bovendien moeten ook de gebruikte grondstoffen terug te herleiden zijn.
De bestaande systemen om klein componenten te doseren zijn duur, hebben veel plaats nodig en zijn voorzien van veel onderhoudsgevoelige componenten.
Met de RotoRaptor is dat verleden tijd."

De doseerinstallatie heeft weinig ruimte nodig. Voor 10 componenten is een vloeroppervlak nodig van 3,7 vierkante meter. De machine is dan circa 2 meter hoog.
De nauwkeurigheid kan vrij gekozen worden. Instelling tot op 1 gram nauwkeurigheid behoort tot de mogelijkheden. De RotoRaptor is leverbaar in een stand-alone ontwerp maar is ook goed uit te voeren in een totaal receptenconcept.

Bellweg 25 • 6101 XA Echt • Tel. 0475-600119 • Fax 0475-600424 • E-mail: info@arotech.nl